Ροτβάϊλερ (Rottweiler)
Είναι ένας ευγενικός και έξυπνος σκύλος. Ήρεμος, σοβαρός με τόλμη και αυτοπεποίθηση θα κάνει τα πάντα για να σας προστατέψει. Πρέπει όμως να λάβει την σωστή εκπαίδευση για να μπορέσετε να δαμάσετε την επιθετική φύση του και να ...

Ροτβάϊλερ (Rottweiler)Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:4
Φιλικό με τα παιδιά:4
Φιλικό με τα άλλα ζώα:3
Ικανό για φύλακας:5
Ανάγκη για τρέξιμο:5
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:4
Ανάγκη για χώρο:4

Μέγεθος αρσενικού από 60 έως 69 cm
Μέγεθος θηλυκού από 55 έως 63 cm
Διάρκεια ζωής από 9 έως 12 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 43.0 έως 60.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 38.0 έως 52.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Ροτβάϊλερ, Rottweiler, Rottie, Rott.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Μαύρο με καφέ.

Είδος : Φύλακας, σύντροφος, εργασίας.

Χαρακτήρας : Έξυπνος, θαρραλέος, πεισματάρης, ευγενικός, επιφυλακτικός με τους ξένους.

Τρίχωμα : Ίσιο, κοντό και πυκνό.

Απαιτήσεις : Αυτό που έχει ανάγκη ένα Ροτβάϊλερ δεν είναι τόσο η καθημερινή περιποίηση, όσο η άσκηση του. Χρειάζεται λοιπόν καθημερινή άσκηση και έχει ανάγκη να τρέχει ελεύθερο (χωρίς λουρί) συχνά σε ανοιχτούς χώρους. Επίσης χρειάζεται σωστή εκπαίδευση για να μπορέσει να γίνει σωστός σύντροφος εκτός από φύλακας.

Είναι κατάλληλο για : Φύλακας αλλά και σύντροφος όλων των ηλικιών, όπως και για χρήση στην αστυνομία.


Ιστορικό
Προέρχεται από το Rottweil της Γερμανίας όπου χρησιμοποιόταν σαν σκυλί εργασίας. Το είχαν λοιπόν για να συνοδεύει και να προστατεύει τα κοπάδια από πρόβατα και βοοειδή και κυρίως όταν τα μετέφεραν στα σημεία πώλησης και είχαν τον φόβο ληστείας από τα λεφτά που εισέπρατταν.

Σήμερα είναι πολύ διαδεδομένο σκυλί σε όλο τον κόσμο και ακόμη περισσότερο στις πόλεις που αυξάνεται η εγκληματικότητα και ένα ροτβάϊλερ συχνά είναι η καλύτερη λύση για να νοιώσει κανείς ασφαλής.


Περιγραφή
Είναι ένας φιλικός και με καλή συμπεριφορά σκύλος. Υπάκουος, αφοσιωμένος στο αφεντικό του, ένας σκύλος με μεγάλη δύναμη και αντοχή.

Χρειάζεται την ανθρώπινη επαφή και τα κατάλληλα ερεθίσματα και για να εκτονώνεται αλλιώς πιθανόν να αρχίσει να γαβγίζει πολύ για να τραβήξει την προσοχή ή να αρχίσει να κάνει ζημιές. Γενικά είναι ένας έξυπνος σκύλος που χρειάζεται όμως σωστή εκπαίδευση για να μπορέσει να επιβιώσει αρμονικά με την οικογένεια του και χρειάζεται και ένα αφεντικό που θα μπορεί να του επιβάλλεται, να είναι δηλαδή αυστηρός και αυταρχικός μαζί του.
Είναι από την φύση του επιθετικός για αυτό και η μεταφορά του πρέπει να γίνεται με λουρί.
Με τα παιδιά και με άλλα ζώα που έχουν μεγαλώσει μαζί τα πηγαίνει αρκετά καλά.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2022 mytail.gr
easy and safe shopping