Ιρλανδικό Σέτερ (Irish Setter)
Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν πανέμορφο σκύλο. Είναι δυνατός, έξυπνος, πιστός, πρώτος στα παιχνίδια και άριστος για κυνήγι και συντροφιά, ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά. Βέβαια είναι ένας μεγάλος σκύλος και χρειάζεται χώρο ...

Ιρλανδικό Σέτερ (Irish...Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:4
Φιλικό με τα παιδιά:5
Φιλικό με τα άλλα ζώα:5
Ικανό για φύλακας:1
Ανάγκη για τρέξιμο:5
Ανάγκη για φροντίδα:4
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:3
Ανάγκη για χώρο:5

Μέγεθος αρσενικού μέχρι 65 cm
Μέγεθος θηλυκού μέχρι 62 cm
Διάρκεια ζωής από 10 έως 14 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 20.0 έως 34.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 20.0 έως 30.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Ιρλανδικό Κόκκινο Σέτερ, Ιρλανδέζικο Σέτερ, Irish Setter, Red Setter.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Κόκκινο.

Είδος : Κυνηγόσκυλο, Συντροφιάς.

Χαρακτήρας : Παιχνιδιάρης, με μεγάλη αντοχή, πιστός.

Τρίχωμα : Έχει κοντό, λεπτό και γυαλιστερό τρίχωμα στο κεφάλι, στο μπροστινό μέρος των ποδιών και στην άκρη των αυτιών, μεσαίο μήκος στο υπόλοιπο σώμα και πλούσιο τρίχωμα στο πίσω μέρος των ποδιών, στην κοιλιά, στην ουρά και στον λάρυγγα.

Απαιτήσεις : Μπορεί να κοιμάται και έξω από το σπίτι, δεν έχει πολλές απαιτήσεις στο φαγητό, θέλει όμως καθημερινή άσκηση και περιποίηση του τριχώματος του.

Είναι κατάλληλο για : Κυνήγι και για συντροφιά ιδιαίτερα με τα παιδιά.


Ιστορικό
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Σέτερ και έχει αναπτυχθεί στην Ιρλανδία. Αρχικά υπήρχαν δύο διαφορετικοί χρωματισμοί ο ένας ασπροκόκκινος και ο άλλος κόκκινος με την ονομασία κόκκινο κόκερ σπάνιελ. Το ασπροκόκκινο ήταν καλύτερο κυνηγόσκυλο ενώ το κόκκινο πιο όμορφο.
Αργότερα αναγνωρίστηκε το κόκκινο σαν ξεχωριστή ράτσα, το σημερινό Ιρλανδικό Σέτερ. Το ασπροκόκκινο είναι γνωστό σήμερα σαν Ιρλανδικό Ερυθρόλευκο Σέτερ. 


Περιγραφή
Είναι φιλικός, παιχνιδιάρης και πιστός με τα παιδιά. Είναι σκύλος που εκπαιδεύεται εύκολα και είναι εξίσου καλός στο κυνήγι όσο και στην συντροφιά. Μάλιστα ζητά την ανθρώπινη συντροφιά από την οικογένεια του.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping