Παπιγιόν λευκό με καφέ (Papillon)
Το σκυλάκι πεταλούδα (papillon στα γαλλικά) όπως το αποκαλούν εξαιτίας της εμφάνισης του είναι ένα σκυλάκι με αριστοκρατική εμφάνιση και με καλούς τρόπους. Είναι ήρεμο, ευγενικό, φιλικό, υπάκουο και ήσυχο για αυτόν τον λόγο ...

Παπιγιόν λευκό με...Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:1
Φιλικό με τα παιδιά:5
Φιλικό με τα άλλα ζώα:5
Ικανό για φύλακας:1
Ανάγκη για τρέξιμο:3
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:5
Ανάγκη για χώρο:2

Μέγεθος αρσενικού μέχρι 28 cm
Μέγεθος θηλυκού μέχρι 28 cm
Διάρκεια ζωής από 13 έως 16 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 2.5 έως 5.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 2.5 έως 5.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Epagneul nain continental, Papillon, Παπιγιόν, Πεταλούδα.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Όλα τα χρώματα εμφανίζονται σε αυτή την ράτσα πάντα όμως σε ένα λευκό background, το οποίο είναι και το κυρίαρχο χρώμα.

Είδος : Συντροφιάς και παιχνιδιού.

Χαρακτήρας : Φιλικό, έξυπνο, τρυφερό και δραστήριο.

Τρίχωμα : Πλούσιο τρίχωμα σε όλο το σώμα περισσότερο όμως στο στήθος.

Απαιτήσεις : Το τρίχωμα του είναι που θέλει πολύ και καλή περιποίηση. Η διατροφή του είναι λιτή και οι ανάγκες του για άσκηση μικρές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κλεισμένο στο σπίτι γιατί του αρέσουν και οι μεγάλες βόλτες και το τρέξιμο και φυσικά τα παιχνίδια.

Είναι κατάλληλο για : Συντροφιά και για οικογένειες με παιδιά και για ηλικιωμένους.


Ιστορικό
Epagneul nain continental είναι η επίσημη ονομασία των σκύλων αυτών και ανάλογα με το πως είναι τα αυτιά τους χωρίζονται σε papillion, όπου τα αυτιά τους είναι όρθια και σε phalene, που τα αυτιά τους κρέμονται. Συνηθέστερα σήμερα είναι τα παπιγιόν αν και πρώτα εμφανίστηκαν τα φαλέν. 
Η καταγωγή του είναι από Γαλλία και Βέλγιο.


Περιγραφή
Ζει συγκριτικά με άλλους σκύλους πολλά χρόνια και είναι ένας πιστός σύντροφος. Είναι υπάκουο, φιλικό και κοινωνικό τόσο με τους ανθρώπους όσο και με άλλα κατοικίδια που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Στους ξένους είναι λίγο επιφυλακτικό.

Λατρεύει τα παιδιά και απολαμβάνει την παρέα τους και τα παιχνίδια μαζί τους. Δεν του αρέσουν όμως τα άγαρμπα παιχνίδια γι' αυτό καλό είναι η οικογένεια που θα πάρει αυτό το σκυλάκι να έχει μεγάλης ηλικίας παιδιά ή εάν έχει μικρά να φροντίσει να τα επιτηρεί όταν παίζουν μαζί του.

Ένας λόγος ακόμα που τα καθιστά ιδανικά για συντροφιά και τη ζωή σε διαμέρισμα είναι ότι είναι πολύ ήρεμα και δεν γαυγίζουν ιδιαίτερα οπότε δεν θα έχετε και κανένα πρόβλημα με περίεργους γείτονες. Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping