Γκόλντεν Ριτρήβερ (Golden Retriever)
Όμορφος, κομψός, φιλικός και τέλειος σύντροφος για οικογένειες με παιδιά. Είναι σήμερα, μετά το Λαμπραντόρ, το πιο διαδεδομένο Ριτρήβερ. Η ράτσα αυτή είναι ιδιαίτερη δημοφιλής στις ΗΠΑ και από τις πιο αγαπημένες σε όλο τον κόσμο.

Γκόλντεν Ριτρήβερ (Golden...Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:4
Φιλικό με τα παιδιά:5
Φιλικό με τα άλλα ζώα:5
Ικανό για φύλακας:2
Ανάγκη για τρέξιμο:4
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:3
Ανάγκη για χώρο:4

Μέγεθος αρσενικού από 56 έως 61 cm
Μέγεθος θηλυκού από 51 έως 56 cm
Διάρκεια ζωής από 10 έως 12 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 27.0 έως 36.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 25.0 έως 32.0 κιλά


Χαρακτηριστικά χρώματα : Διάφορες αποχρώσεις του χρυσαφί και του κρεμ.

Είδος : Κατοικίδιο, κυνηγετικό.

Χαρακτήρας : Δραστήριος, φιλικός, ευγενικός, με σταθερή ιδιοσυγκρασία, εκπληκτική μνήμη, ήρεμος.

Τρίχωμα : Μετρίου μήκους, ίσιο ή ελαφρώς κυματιστό.

Απαιτήσεις : Χρειάζεται φροντίδα το τρίχωμα του μια και μαδάει αρκετά. Χρειάζεται επίσης άσκηση, παιχνίδι και περιπάτους μεγάλης διάρκειας. Έχει τάση για παχυσαρκία για αυτόν τον λόγο θέλει προσοχή η διατροφή του. Επειδή έχει ανάγκη από συνεχή επαφή με τους ανθρώπους καλό είναι να μην μένει για μεγάλο διάστημα μόνος του.

Είναι κατάλληλο για : Συντροφιά, κυνήγι, οδηγός για τυφλούς, στην αναζήτηση συντριμμιών, στην ανίχνευση ναρκωτικών.


Ιστορικό
Υπάρχουν δύο εκδοχές για την καταγωγή της ράτσας αυτής. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι προέρχεται από τη Ρωσία, μια και τον 19ο αιώνα υπήρχαν σκύλοι που ονομάζονταν Ρώσικοι Ριτρήβερ, η δεύτερη ότι είναι απόγονος του Λαμπραντόρ.

Η ράτσα με τα σημερινά χαρακτηριστικά της οριστικοποιήθηκε τον 19ο αιώνα και αναγνωρίστηκε από το αγγλικό Κένελ Κλαμπ τό 1913.


Περιγραφή
Ένα από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια, δραστήριο, υπομονετικό και ευγενικό με τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια. Είναι πολύ καλή επιλογή για μεγάλες οικογένειες. Είναι σημαντικό να βρίσκεται συνέχεια κοντά στους ανθρώπους που το αγαπάνε και να μην μένει μόνο του.

Εμπιστεύεται εύκολα τους ξένους και έχει καλή συμπεριφορά απέναντι τους όποτε αυτό το καθιστά αρνητικό για όσους θέλουν έναν σκύλο φύλακα.
Του αρέσει να παίζει και να φέρνει πίσω αντικείμενα που του πετάτε. Του αρέσει πολύ το νερό και να κολυμπάει στην θάλασσα. Ακόμη και εκεί του αρέσουν τα παιχνίδια.

Μαθαίνει και εκπαιδεύεται εύκολα και προσφέρει απλόχερα αγάπη και τρυφερότητα.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2022 mytail.gr
easy and safe shopping