Κόλεϊ (Collie)
Το Κόλεϊ είναι μία από τις πιο όμορφες ράτσες στον κόσμο που έχει γίνει ιδιαίτερο γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Λάσσι. Είναι μεγαλόσωμο, καλόκαρδο, παιχνιδιάρικο και έξυπνο.

Κόλεϊ (Collie)Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:5
Φιλικό με τα παιδιά:5
Φιλικό με τα άλλα ζώα:5
Ικανό για φύλακας:4
Ανάγκη για τρέξιμο:5
Ανάγκη για φροντίδα:5
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:1
Ανάγκη για χώρο:5

Μέγεθος αρσενικού από 61 έως 66 cm
Μέγεθος θηλυκού από 56 έως 61 cm
Διάρκεια ζωής από 10 έως 14 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 27.0 έως 34.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 23.0 έως 29.0 κιλά


Χαρακτηριστικά χρώματα : Υπάρχουν τα δίχρωμα καφεκίτρινο με άσπρο και τα τρίχρωμα άσπρο, μαύρο και καφέ καθώς και το μπλε ασημί με μαύρο χρώμα.

Είδος : Συντροφιάς, διάσωσης, φύλακας κοπαδιών.

Χαρακτήρας : Τρυφερό, με ήρεμο χαρακτήρα, καλό με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα.

Τρίχωμα : Υπάρχουν δύο ειδών τα μακρύτριχα και τα κοντότριχα. Τα μακρύτριχα έχουν πλούσιο τρίχωμα στο στήθος και στο λαιμό δημιουργώντας τη χαρακτηριστική χαίτη της ποικιλίας ενώ το κοντότριχο έχει τρίχωμα περίπου 2.5cm λείο και πυκνό. Και τα δύο είδη έχεουν πολύ κοντό τρίχωμα στο κεφάλι και τα πόδια.

Απαιτήσεις : Χρειάζεται πολύ άσκηση και τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο χωρίς λουρί. Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα εάν του εξασφαλίζετε την καθημερινή άσκηση που χρειάζεται. Το μακρύτριχο Κόλεϊ χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα και ιδίως την περίοδο της τριχόπτωσης (μία με δύο φορές το χρόνο).

Είναι κατάλληλο για : Οικογένειες με παιδιά σε σπίτι με αυλή.


Ιστορικό
Είναι απόγονος μιας πολύ παλιάς ράτσας σκύλων από την Σκωτία που φύλαγε και οδηγούσε πρόβατα και για την οποία έδειξε πολύ ενδιαφέρον η βασίλισσα Βικτωρία.

Σήμερα είναι ένα κομψό σκυλί που οι περισσότεροι το φωνάζουν Λάσυ από το όνομα που είχε σαν πρωταγωνιστής στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.


Περιγραφή
Είναι ένα κομψό και όμορφο σκυλί και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές κατοικίδιων σκύλων συντροφιάς, ιδιαίτερα από οικογένειες.

Είναι πιστό και αφοσιωμένο στην οικογένεια του και θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει.

Είναι παιχνιδιάρικο, έξυπνο, ευαίσθητο και επιφυλακτικό με τους ξένους.

Παρ' όλο που δεν είναι κατάλληλο για σκύλος φύλακας γαυγίζει πολύ εάν αισθανθεί κάποιο είδος απειλής.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping