Ακίτα (Akita)
Είναι ένας όμορφος και καλός σκύλος, πιστός σύντροφος και άριστος φύλακας. Δεν συνίσταται να ζήσει σε διαμέρισμα αφού χρειάζεται τον χώρο του, να τρέξει και να αθληθεί. Θέλει εκπαίδευση για να τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια και με ...

Ακίτα (Akita)Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:4
Ύψος σκύλου:4
Φιλικό με τα παιδιά:3
Φιλικό με τα άλλα ζώα:3
Ικανό για φύλακας:4
Ανάγκη για τρέξιμο:5
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:2
Ανάγκη για χώρο:5

Μέγεθος αρσενικού μέχρι 67 cm
Μέγεθος θηλυκού μέχρι 61 cm
Διάρκεια ζωής μέχρι 13 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 30.0 έως 50.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 25.0 έως 40.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Ακίτα, Akita, Akita Inu, Akita Ken, Japanese Akita.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Λευκό, κοκκινωπό, κοκκινωπό με μαύρο, καφέ.

Είδος : Συντροφιάς.

Χαρακτήρας : Υπάκουο, πιστό, δεκτικό, θαρραλέο, προστατευτικό με την οικογένεια του.

Τρίχωμα : Αποτελείται από δύο στρώματα, το μέσα είναι μαλακό και πυκνό και το εξωτερικό σκληρό και ίσιο.

Απαιτήσεις : Θέλει χώρο για να τρέχει και να αθλείται και θέλει την ανθρώπινη συντροφιά. Δεν θέλει να μένει μόνο του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης καλό είναι να λάβει εκπαίδευση για να μην είναι επιθετικό.

Είναι κατάλληλο για : Συντροφιά, φύλακας.


Ιστορικό
Οι πρόγονοι του Ακίτα ήταν μικρού και μεσαίου μεγέθους σκύλοι. Από το 1603 στην περιοχή Ακίτα της Ιαπωνίας χρησιμοποιήθηκαν τα ακίτα matagis (τα μεσαίου μεγέθους ακίτα) σε κυνομαχίες. Το 1868 διασταυρώθηκαν με tosas και mastiffs και αυξήθηκε το μέγεθος του σκύλου και ο αριθμός τους στην Ιαπωνία.
Το 1908 απαγορεύτηκαν οι κυνομαχίες, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιήθηκε η γούνα τους για στρατιωτική ενδυμασία ενώ μετά το τέλος του πολέμου ο αριθμός των ακίτα ήταν πλέον περιορισμένος.


Περιγραφή
Το ακίτα είναι ένα καλό σκυλί με ευγενικό και αριστοκρατικό παρουσιαστικό που θα κάνει τα πάντα να προστατεύσει την οικογένεια του. Είναι τολμηρό και θαρραλέο και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.
Δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό με τους ξένους και από την φύση του δεν τα πάει καλά με μικρά παιδιά ούτε με άλλα κατοικίδια. Με σωστή εκπαίδευση όμως θα μπορέσετε να έχετε ένα καλό σύντροφο και φύλακα.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping