Πεκινουά (Pekingese)
Το πεκινουά είναι πολύ τρυφερό με το αφεντικό του ενώ παράλληλα είναι γενναίο, μαχητικό και πολύ πιστό σκυλί. Είναι ιδανικό για σκυλί σε διαμέρισμα μια και οι ανάγκες του για άθληση δεν είναι και τόσο μεγάλες, μόνο που γαβγίζει αρκετά.

Πεκινουά (Pekingese)Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:2
Ύψος σκύλου:2
Φιλικό με τα παιδιά:3
Φιλικό με τα άλλα ζώα:2
Ικανό για φύλακας:2
Ανάγκη για τρέξιμο:3
Ανάγκη για φροντίδα:4
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:5
Ανάγκη για χώρο:2

Μέγεθος αρσενικού μέχρι 26 cm
Μέγεθος θηλυκού μέχρι 15 cm
Διάρκεια ζωής από 10 έως 15 χρόνια
Βάρος αρσενικού μέχρι 5.0 κιλά
Βάρος θηλυκού μέχρι 5.4 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Epagneul Pékinois, Peking Palasthund, Pekingese.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Όλα εκτός από το σκούρο μελανό.

Είδος : Συντροφιάς και παιχνιδιού.

Χαρακτήρας : Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, του αρέσουν τα χάδια, είναι ανεξάρτητο, ευαίσθητο και πολύ τρυφερό με τον άνθρωπο που το φροντίζει.

Τρίχωμα : Μακρύ, ίσιο και πολύ πλούσιο ειδικά στο λαιμό.

Απαιτήσεις : Θέλει λίγο φαγητό, προσαρμόζεται εύκολα σε διαμέρισμα, υποφέρει από την ζέστη, χάνει πολύ τρίχωμα και χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα.

Είναι κατάλληλο για : Παρέα ενός ατόμου και όχι για σπίτια με μικρά παιδιά μια και είναι δύσκολο για αυτό να ανεχτεί τα άγαρμπα παιχνίδια τους.


Ιστορικό

Το Πεκινουά αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ράτσες σκύλων. Eμφανίστηκε στην Κίνα πριν από 2000 περίπου χρόνια και ήταν το αγαπημένο ζώο του Κινέζικου Αυτοκρατορικού Οίκου. Το Πεκινουά λατρευόταν σαν ημίθεος από τους  Κινέζους  ενώ οι κοινοί θνητοί απαγορευόταν να έχουν στην κατοχή τους πεκινουά και έπρεπε να υποκλίνονται μπροστά του.  Η κλοπή του τιμωρούνταν με θάνατο και όταν ένας αυτοκράτορας πέθαινε, το Πεκινουά του θυσιαζόταν ώστε να πάει μαζί του και να τον προστατεύει και στην άλλη ζωή.
Όταν τα βρετανικά στρατεύματα εισέβαλαν στο παλάτι στο Πεκίνο το 1860, πέντε σκύλοι μεταφέρθηκαν στην Αγγλία ως λάφυρα πολέμου. Έναν απ' αυτούς τον έκαναν δώρο στη Βασίλισσα Βικτόρια.  Αυτοί ήταν οι πρόγονοι της σημερινής φυλής.

Η ράτσα επιδείχτηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1893 και μεταφέρθηκε στην Αμερική λίγα χρόνια αργότερα.
 Περιγραφή
Είναι τρυφερό σκυλάκι και αφοσιώνεται πολύ στον ιδιοκτήτη του. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα μπορεί πολλές φορές να γίνει επιθετικό προκειμένου να τον προστατέψει.
Γαβγίζει πολύ και προειδοποιεί πάντα για τον ερχομό ξένων στο σπίτι.

Δεν είναι και τόσο δραστήριος σκύλος προτιμώντας τα χάδια από τα παιχνίδια και την άθληση. Για αυτόν τον λόγο δεν συνίσταται και για οικογένειες με παιδιά.
Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping