Δαλματίας (Dalmatian Dog)
Είναι ένας σκύλος έξυπνος και όμορφος αλλά χρειάζεται ειδική εκπαίδευση. Από την φύση του δεν πειθαρχεί και τόσο εύκολα και είναι πολύ ζωηρός. Αυτός που θα τον πάρει σπίτι του πρέπει να έχει αυλή καθώς και ... τρόπους ...

Δαλματίας (Dalmatian Dog)...Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:5
Ύψος σκύλου:3
Φιλικό με τα παιδιά:5
Φιλικό με τα άλλα ζώα:4
Ικανό για φύλακας:3
Ανάγκη για τρέξιμο:5
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:2
Ανάγκη για χώρο:4

Μέγεθος αρσενικού από 50 έως 60 cm
Μέγεθος θηλυκού από 50 έως 56 cm
Διάρκεια ζωής από 10 έως 13 χρόνια
Βάρος αρσενικού μέχρι 28.0 κιλά
Βάρος θηλυκού μέχρι 26.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Δαλματίας, Dalmatian, Carriage Dog, Spotted Coach Dog, Plum Pudding Dog.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Το βασικό του χρώμα είναι το άσπρο και έχει βούλες μαύρες ή καφεκόκκινες. Όσο πιο καλοσχηματισμένες είναι οι βούλες τόσο μεγαλύτερη είναι και η αξία του σκύλου στους διαγωνισμούς που γίνονται. Όλα τα κουταβάκια γεννιούνται άσπρα και οι βούλες εμφανίζονται μετά.

Είδος : Σαν φύλακας μπορεί να εκπαιδευτεί μόνο στο να προειδοποιεί για τυχόν εισβολείς.

Χαρακτήρας : Ευαίσθητος, παιχνιδιάρης, με μεγάλη αντοχή.

Τρίχωμα : Κοντό, σκληρό και πυκνό. Το τρίχωμα του μαδάει πολύ 2 φορές το χρόνο για αυτόν τον λόγο και θέλει πολλή περιποίηση. Δεν προκαλεί παρ' όλα αυτά ιδιαίτερο πρόβλημα στους αλλεργικούς με τις τρίχες σκύλων το τρίχωμα του.

Απαιτήσεις : Μια και ο σκύλος αυτός έχει πολλή ενέργεια χρειάζεται συνεχή άσκηση και παιχνίδια και φυσικά μεγάλη αυλή στον χώρο που θα τον έχετε. Επειδή είναι συναισθηματικά δεμένος με τα αφεντικά του δεν μπορεί να μένει μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του. Επίσης θέλει προσοχή η θερμοκρασία που ζει μια και δεν αντέχει τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Είναι κατάλληλο για : Σύντροφος ακόμα και για τα μικρά παιδιά, ιχνηλάτης.


Ιστορικό
Είναι από τις αρχαιότερες ράτσες και παλιά τον χρησιμοποιούσαν για να φυλάει τις άμαξες (που ήταν το μέσο μεταφοράς των ανθρώπων) από ληστές και από άλλα ζώα. Επίσης διένυε μεγάλες αποστάσεις δίπλα στις άμαξες. Η αντοχή του και η αγάπη του στα άλογα και τους ανθρώπους παραμένουν και σήμερα τα βασικά χαρακτηριστικά του. 


Περιγραφή
Οι σκύλοι Δαλματίας έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί από τον κινηματογράφο. Μην παρασύρεστε όμως και αγοράσετε έναν σκύλο Δαλματίας εάν δεν πληρείτε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να τον έχετε. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι που αγοράζουν αυτόν τον σκύλο τον κρατάνε έναν χρόνο και μετά τον εγκαταλείπουν γιατί δεν αντέχουν την έντονη δραστηριότητα του.
Κανείς όμως από εμάς δεν θέλει να βλέπει αδέσποτα σκυλάκια!!!Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping