Τσόου Τσόου (Chow Chow)
Πρόκειται για ένα "δύσκολο" σκυλί και για αυτόν τον λόγο θέλει έμπειρο ιδιοκτήτη. Με σωστό χειρισμό και εκπαίδευση γίνεται ένας καλός σύντροφος.

Τσόου Τσόου (Chow...Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:3
Ύψος σκύλου:3
Φιλικό με τα παιδιά:3
Φιλικό με τα άλλα ζώα:3
Ικανό για φύλακας:4
Ανάγκη για τρέξιμο:4
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:3
Ανάγκη για χώρο:5

Μέγεθος αρσενικού από 48 έως 56 cm
Μέγεθος θηλυκού από 46 έως 51 cm
Διάρκεια ζωής από 11 έως 14 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 0.0 έως 0.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 0.0 έως 0.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Τσόου Τσόου, Chow Chow.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Πάντα μονόχρωμο με πιο συνηθισμένα χρώματα μαύρο, κόκκινο, μπλε, εκρού ή άσπρο, μπλε.

Είδος : Σύντροφος, φύλακας.

Χαρακτήρας : Περήφανος, αξιοπρεπής, πιστός, ανεξάρτητος, υπομονετικός, όχι πολύ δραστήριος, πεισματάρης.

Τρίχωμα : Το τρίχωμα του μπορεί να είναι σκληρό ή μαλακό. Είναι πυκνό και ίσιο και ιδιαίτερα φουντωτό στο κεφάλι. Παρουσιάζει έντονη τριχόπτωση δύο φορές το χρόνο.

Απαιτήσεις : Οι απαιτήσεις του είναι: καθημερινή περιποίηση του τριχώματος, κοινωνικοποίηση του σκύλου από νωρίς, καθημερινή βόλτα, προστασία του σκύλου από την ζέστη και καλή εκπαίδευση.

Είναι κατάλληλο για : Σύντροφος.


Ιστορικό
Από τις αρχαιότερες ράτσες που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι και σαν φύλακας. Με το πέρασμα των χρόνων πολλοί ήταν αυτοί που το έτρωγαν και χρησιμοποιούσαν και την γούνα του για ρούχα.
Τον 19ο αιώνα έδωσαν στην βασίλισσα Βικτωρία ένα τσόου τσόου και άρχισε στην Αγγλία η αναπαραγωγή του. Από τότε έγινε σιγά σιγά κατοικίδιο και σύντροφος.


Περιγραφή
Έχει την εμφάνιση "λιονταριού" και ξεχωρίζει από την γλώσσα του η οποία όταν γεννηθεί είναι κόκκινη και μετά το πρώτο δεκαήμερο γίνεται μπλε μαύρο.  

Είναι ευγενικό και υπομονετικό σκυλί και ιδιαίτερα πιστό στην οικογένεια του. Με τους ξένους δεν είναι φιλικό για αυτόν τον λόγο θέλει προσοχή. Τα πηγαίνει καλά με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και μάλιστα απολαμβάνει και την συντροφιά τους.
Με τα άλλα ζώα δεν τα πηγαίνει καλά εκτός και εάν έχουν μεγαλώσει μαζί όπου τότε έχει καλές σχέσεις μαζί του, αλλά και πάλι θέλει προσοχή.

Ο ιδιοκτήτης του πρέπει να είναι δυναμικός και αυστηρός για να τα βγάλει πέρα μαζί του. Με σωστή εκπαίδευση γίνεται ένας καλός σύντροφος.

Είναι λίγο νωχελικό στις κινήσεις του και θεωρείται τεμπέλης αλλά χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping