Τσιουάουα (Chihuahua)
Είναι η μικρότερη ράτσα σκύλου σε όλο τον κόσμο. Ένα σκυλί με έντονη προσωπικότητα και πολλή ενεργητικότητα που είναι η προτιμηση και πολλών επωνύμων.

Τσιουάουα (Chihuahua)Ο χαρακτήρας του σκύλου
Εκπαίδευση:3
Ύψος σκύλου:1
Φιλικό με τα παιδιά:2
Φιλικό με τα άλλα ζώα:1
Ικανό για φύλακας:3
Ανάγκη για τρέξιμο:3
Ανάγκη για φροντίδα:3
Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα:5
Ανάγκη για χώρο:1

Μέγεθος αρσενικού μέχρι 18 cm
Μέγεθος θηλυκού μέχρι 15 cm
Διάρκεια ζωής μέχρι 13 χρόνια
Βάρος αρσενικού από 1.0 έως 3.0 κιλά
Βάρος θηλυκού από 1.0 έως 3.0 κιλά


Διάφορες ονομασίες σκύλου : Τσιουάουα, Chihuahua.

Χαρακτηριστικά χρώματα : Ασπρο, μαύρο, καστανοκόκκινο ή άλλο χρώμα ή και συνδυασμό χρωμάτων.

Είδος : Συντροφιάς.

Χαρακτήρας : Θαρραλέο, περήφανο, περίεργο, δραστήριο, ενεργητικό, πιστό.

Τρίχωμα : Υπάρχουν δύο ειδών τα μακρύτριχα και τα κοντότριχα.

Απαιτήσεις : Σε αντίθεση με πολλές μακρύτριχες ράτσες το τσιουάουα χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση και δεν είναι απαραίτητο το κούρεμα. Χρειάζεται λίγο φαγητό, καθη

Είναι κατάλληλο για : Η ράτσα αυτή δεν είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδάκια μια και έχουν την τάση να γαυγίζουν και να δαγκώνουν όταν νιώθουν ότι απειλούνται και ένα μικρό παιδάκι δεν είναι σε θέση να χειριστεί σωστά αυτά τα σκυλάκια.


Ιστορικό
Το τσιουάουα κατάγεται από το ομώνυμο μέρος του Μεξικού και μεταφέρθηκε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι η μικρότερη φυλή στον κόσμο με βάρος που μπορεί να φτάσει κάτω του ενός κιλού. Τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον αρχαίο πολιτισμό των Αζτέκων στο Μεξικό σε θρησκευτικές τελετές όπου τα έκαιγαν μαζί με τα νεκρά αφεντικά τους καθώς πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο έφευγαν οι αμαρτίες του νεκρού και μεταφέρονταν στον σκύλο.


Περιγραφή
Το τσιουάουα είναι ένας πολύ καλός σύντροφος με δυναμική προσωπικότητα, περήφανο, τολμηρό, περίεργο και πολύ δραστήριο. Είναι εξαιρετικά αφοσιωμένο και πιστό στον ιδιοκτήτη του και γι' αυτόν τον λόγο ζηλεύει τις επαφές του ιδιοκτήτη του με άλλους ανθρώπους.

Έχει επίσης επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε άλλους σκύλους και επειδή δεν έχει επίγνωση του μεγέθους του μπορεί εύκολα να τραυματιστεί. Γι' αυτόν τον λόγο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι απαραίτητο λοιπόν να φροντίσουμε για την κοινωνικοποίηση αυτού του σκύλου και την εκπαίδευση του. Είναι έξυπνο σκυλί και ανταποκρίνεται καλά σε κατάλληλη εκπαίδευση.

Λόγω του μεγέθους του δεν τον θεωρούμε ικανό φύλακα αλλά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του τον καθιστούν ικανότατο!Search:CategoriesGo To Full SiteΙδρύθηκε Copyright 1995 2023 mytail.gr
easy and safe shopping